service tax is applicable on job work


This query is : Resolved 

11 July 2011 hello sir/madam, please suggest me, that one customer who has sent us material for labour job.he sent material to us on excise challan and whether we have any liablity to impose service tax on it or excise duty or no tax will be levied ? and what will be its answer if party sends us material on non excisable challan?

11 July 2011 Under 8/2005 the job wokr done on goods which suffer duty in the hands of the princiapl/ supplier of Raw material, wouldnot be liable to service tax. The manufacturer normally remove the goods under Not 214/86 / Rule 4(5)of CCR. If this is challan you are referring to then on such goods processed no ST is tobe charged.

26 December 2012 Please Read Below Link

https://www.caclubindia.com/articles/st-cenvat-credit-applicability-analysis-on-job-work-16108.asp

https://www.caclubindia.com/share_files/service-tax-cenvat-credit-issues-in-case-of-job-work-53391.asp


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details