sample distribution


This query is : Resolved 

18 May 2011 Are sample distributed at free of cost is given to customers can excise duty is liable to pay?

And inputs on such sample can be taken for credit?

19 May 2011 Input on such sample, if received freeof cost, can not be taken

ADITYA (Expert)
20 May 2011 I do not agree with Mr Krishna.

Excise Duty is applicable on free samples distributed among customers.

Cenvat Credit is allowable on input/s of such samples whether it is received free or otherwise, provided supplier have issued proper Invoice under rule 11.

Surrender (Expert)
20 May 2011 Expert Suren is correct


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details