Requirement for cash flow for companies


This query is : Resolved 

(Querist)
25 September 2015 Dear All,

Cash flow is required to be prepared for Small Companies only. Definition of Small Company as per Companies Act is Paid up Capital below 50 lacs and Turn over 2 Crores in the last year. What does it mean? For the FY 2014-15, whether turn over for 2014-15 or 2013-14 is required to be considered? If T.O for 2013-14 is 90 lacs and for 2014-15 is 5 crores, is there any requirement to prepare cash flow ? (Paid up Capital is below 50 lacs)

26 September 2015 1. Turn over and paid up capital of the year under audit has to be considered.

2. If any one of turnover or capital or both exceeds the limits as in section 2(85), cash flow statement becomes mandatory being not a 'small company'.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details