Regarding availment of cenvat credit on input service


This query is : Resolved 

(Querist)
12 December 2014 Our client is a manufacturer. During the year he received some input services from third party.Can he Claim the Input Tax Credit on Such input services with out having Registration in Service Tax?

Amit B (Expert)
13 December 2014 with respect to cenvat credit rule no.3 - A manufacturer or producer of final products or a provider of taxable service shall be allowed to take credit (hereinafter referred to as the CENVAT credit) of -
) the service tax leviable under section 66 of the Finance Act

Rupesh Jain (Expert)
15 December 2014 you have to see the cenvat rule in which you take in input of service which is used for production, mfg. or processing. other than above not imputable.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details