import of service


This query is : Resolved 

24 January 2010 An Indian Importer wishes to import a product from an exporter in spain. In order to ensure appropriate quality control, it appoints a testing agency in spain to inspect and test the materials before they are dispatched from spain. The charges of testing agency are remitted from india.The repot of the analysis is submitted in india. Whether this transaction will attract servic tax in india?

24 January 2010 Yes, the importer of services from Spain would be liable to pay the service tax under Section 66A of Finance Act, 1994.

26 January 2010 Please explain how this service is taxable service. Service of testing agency is performed outside india.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details