Exempted sales under Composition scheme - Reg.


This query is : Resolved 

18 April 2022 Sir,

One of my friend has got GST regn. in the 4th Quarter of FY 21 - 22 under composition scheme.
He has sold only seeds ( black gram and Gingelly ) to the farmers for sowing purpose.
Should he pay 1% GST on the said sales, since he is under Composition scheme ?

Pls. advice.

18 April 2022 A trader of goods registered as a composition dealer in GST is not required to pay GST on sale of Exempted goods. Refer notification no. 01/2018 (central tax) dated 01.01.2018.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details