Commision services


This query is : Resolved 

(Querist)
03 July 2010 there is a company that is charging commision from its client for machinery procurement whether this is service under service tax ambit if it is so then please give reference of claue me for the same..

03 July 2010 Deepakji,

Whether taxable? This is the milion doller qiestion in Service Tax Law.

In my view it falls under Business Auxiliary Service vide section 65(19)(iv).

There may be a dispute as to whether the machinery is an inputs for the client.

In terms of definition of inputs in the Cenvat Credit Rules, input includes all goods except few specified goods like Diesl etc. Hence Capital Goods are also inputs.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details