adhithi

Do NRI's eligible for basic exemption limit?

Answer now

sahib singh
16 June 2016 at 15:57

CA firms

Please tell any good CA firms apart from Big 20 with big clients specially for audit?

Answer now

piyush kr. singh

Sir,
Could any one guide me regarding registration and enrollment of p.tax in west bengal? is enrollment and registration same? when it is mandatory to file return of professional tax by the companies?

Answer now

sahib singh
16 June 2016 at 11:28

Big 4 Articlehsip

Does Big 4 entertain Group 1 passed student?

Answer now

Johny Kutty

Husband & Wife jointly purchased under-construction property from a very reputed builder in Bre. The buyers are to deduct 1 % TDS from the sale value for every payment made.The builder got us to sign in the purchase agreement that he will file the TDS on our behalf,which is a usual practice followed by big time builders. As per IT rules, TDS on the installments have to be remitted by each of the joint buyers for 50 % of the installment value. Unfortunately the builder deducted full TDS from the 1st named buyer only, with out consulting us, may be for his own convenience. This is clearly against IT rules in force,although full money due to govt has been remitted. If the mistake is not corrected, ITOs may issue us notices and harass us. Cancelling the challans,obtaining refunds and refiling with penalty,interest,fine etc could cost us heavily. Is there any way of rectifying this mistake ? Can some Tax lawyer/ practitioner undertakes this task for us ?

Answer now

ravinder

sir an assesse file itr 4s with income of rs 250000 to 300000 in earlier A.Y s and he take a loan for its bussines and now in current P.Y his business is not doing well nd he is not earned well and he wants to file his itr with lower income earned. please Help me whether it is possible md if possible then what are consequence 's as per income tax nd bank ?

Answer now

Atish Agarwal
15 June 2016 at 18:15

Amendment in section 206c

With new amendment subsection (1D) whether Tcs is applicable if Buyer uses goods for self consumption ?

Answer now

amareshkumar

Dear all my friends,

I want to know how to disclose foreign currency exposure ( loan payable, parables and receivable in foreign currencies) in financial statements when it is hedged and is not hedged. Further i also want to know its treatment in Accounts, if any.
(Support your answer based on some reference)

Kindly reply urgently either on this forum or you can mail me at my email id: amareshkumar.ca@gmail.com

Thanks.

Answer now

Raj Tiwari
14 June 2016 at 23:37

gmcs-1

I had started my articleship on 06/04/2015 but not done my GMCS till now.... but now icai has merged the syllabus of gmcs-1 and orientation program and I have already completed my orientation program. So should I still need to do gmcs or not..??

Answer now


Anonymous
14 June 2016 at 17:47

Audit liability u/s 44ad of 44ab

dear all
partnership firm having sale of rs. 30 lakh, and net loss of rs. 2 lakh. for fy 2015-16 ay 2016-17.
is required to conduct audit u/s 44AD of 44AB of income tax act.
thanks

Answer now





CCI Pro



Answer Query

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details