Anonymous

Sir,

please please clarify one thing that salary person has home loan for which principal amount is paid Rs 400000 and interest is paid nearly about Rs 2lak ,so whether the person get deduction u/s 80c for this principal and interest or not.

please make my confusion clear.

Answer now

monika
28 July 2016 at 10:51

Capital gain on agriculture land

CAN WE REINVEST IN RESIDENTIAL PLOT TO SAVE CAPITAL GAIN ON SALE OF AGRICULTURE LAND

Answer now

CA RAHUL SURANA
27 July 2016 at 20:41

Dip(IFRS) - ACCA

Hello everyone, I had a query to be resolved. Can anyone help me knowing details on the IFRS diploma course by ACCA such as process for registering online, pre requisite set of documents required, due date for December exams. Also, I request you to answer in detail so that no cross questions need to be asked. Thanks in advance !!

Answer now

TAMILMANI
27 July 2016 at 20:28

students to start a company

is there any ugc regulations regarding to the students to start a company without registration

Answer now


Anonymous
27 July 2016 at 19:36

Section 50c.

One of my relative is having flat at red zone area. He sold the flat @ 13 lakhs rupees which is the actual price going on that location. But stamp value is 17 lakhs rupees. So can I take valuer report & submit the return taking 13 lakhs as consideration for computing capital gains

Answer now

CA AJIT YADKIKAR
27 July 2016 at 19:28

Taxation of charitable trust

A public charitable trust not registered under section 12 AA of Income tax Act. My query is at what rate it would be taxable ? If it is taxable as AOP then will it be taxable at maximum marginal rat?

Answer now


Anonymous
27 July 2016 at 18:11

44 ad releated

Dear Expert..

one Question in my mind :

Mr.A total business income 10,00,000/= he file itr 4s minimum 8%( no maint. Accounts book) but he declare 40% profit and paid income tax .
so my question is in future income tax send any notice regarding for document checking / or expense voucher / income details....

reply urgent if possible.

Answer now


Anonymous

In case of development agreements, we sometimes have to use the cost of construction of the flat as the consideration.
In this case , the cost of construction as provided by the builder is , 957 @ Rs1,200 , but as per the ready reckoner , the rate for construction is @ Rs1,950.
Both of the above values are going to be more than the stamp duty value of the development agreement.

Since the difference is of 750, should I consider 1950 as value (ready recknoer value) or the value as certified the builder. The difference of amount is a bit high and is raising some doubts in my mind, it can raise doubts in mind of AO also. Assessee is willing to pay higher tax amount.

Answer now

Khushbu Agarwal
27 July 2016 at 11:22

ca final exams

Nov 2016 will be my 4th attempt...I got 180 in 1st group n 165 in 2nd group in may 2016.In my Nov 2015 attempt I got 195 i n 1st group n 165 in 2nd group..I am nt able to understand where the problem is...how should I prepare for Nov 2016 to clear both groups

Answer now

Khushbu Agarwal
27 July 2016 at 11:16

audit

how to improve presentation in audit subject of ca final

Answer now





CCI Pro



Answer Query

Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details