Tarun Srivastava
22 September 2017 at 11:30

Separate Invoicing and accounting software

can i use 2 Separate software for Invoicing and accounting of same firm.


niloy sanyal
22 September 2017 at 11:28

Biswakarma puja

Please note that we are register Dealer ,Dated 17/09/2017 we are paid to Unregister Dealer for different type of expenses for BISWAKARMA PUJA purpose which shown below (Purohit Dakshina-500.00, Pratima - 5000.00, Decorator Charge 3500.00, Tiffin & Lunch for our stuff & other ....... 11500.00, Dasakarma 410.00, Fruit-Puja Flower etc. Rs. 500.00) Can we Pay RCM for this above Expenses, If Yes then what is GST Rate & HSN/SAC Code


prabhanjan

IS IT APPLICABLE FOR ALL COMAPNIES OR THOSE COMPANIES TO WHICH TAX AUDIT IS APPLICABLE PLS TELL ME


CHIRAG

If vouching date and invoice date is different of bill what is taken in GST return ?


Vinod Kumar P R
22 September 2017 at 11:11

Advice on tax paid in advance

I received advance payment from a customer' estimated bill amount in advance and remitted GST. Bill was
generated on next month at a price less than the estimated price resulted in refund of tax.tax already paid. How to adjust this in the return and get the excess amount paid.

Rgds, Vinod 9847419519


Lakshay Kataria
22 September 2017 at 10:54

Taxability of maturity proceeds from lic

Case : A person deposited 300,000/- under One Time Endowment Policy with LIC for a period of 5/10 years. In the same year, he had PPF deductions & other LIC deductions exceeding the limits of Section 80C. Suppose he had (150,000+300,000). So the one time policy plan was not allowed as deduction.
Now after a period of 5/10 years, he got 474,150 as maturity proceeds after a deduction of 1% TDS as applicable.
Now the taxable amount is 474,150 (Complete maturity proceeds) or 174,150 (474,150-300,000) is taxable.


kakerenishravankumar
22 September 2017 at 10:01

Nostro Vostro account

If Indian bank have an account in foreign with a foreign bank, it is called as Nostrils account, whether it is the same case if, an Indian Bank have an account with other Indian bank in India.


Manoranjan Das
22 September 2017 at 10:00

Linking aadhar to bank account

Is there any circular by RBI to link Aadhar to Bank Account?



Anonymous

Dear Experts,
Being supplier we have paid Rs. 835 freight to GTA who is unregistered on the behalf of our vendor for transportation of goods. However we have also disclose the 835 in invoice & charged GST thereon as applicable on goods.
My query is :- since we have charged GST on Freight in invoice the buyer will reimburse the same to us. But as we have directly paid Freight so do we also need to pay 5% GST on 835 under RCM,

Thanks & Regards
Alok Kumar


Mayur`
22 September 2017 at 09:20

Home Loan

A Home Loan was taken by Father and son as both joint applicat. The Flat is in the name of father EMI is paid form father account where the son transfers money from his salary earn and father have savings Does deduction of section 24 of act will be applied to both or just for the father Principal repayment deduction can b claim by both or just by father Can the son claim Hra or no






CCI Pro



Answer Query

Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details