VINU
07 August 2014 at 15:07

Casual vacancy in case of death

Dear All

As per new company act 2013 the casual vacancy in case of death board can fill such vacancy within 30 days.

But from which date thease 30 days count from the date of death or from the date of intimation about death as the company comes to know about this vacancy after 30 days.

Answer now

Himal
07 August 2014 at 12:08

Applicability of sec 297

Sir,

please be kind enough to clarify whether sec 297 is applicable when a company sales an immovable property held in as stock in trade?

Thanking for ur valuable time in advance.

Answer now

Anil
05 August 2014 at 16:52

Board report

Section 92 says - An extract of the annual return in such form as may be prescribed shall form part of the Board’s report. Is a format prescribed for this extract?

Answer now

VINU

Dear All

Please helpme to know that how to appoint autitor in case of casuaL vacancy in case of death.


And please explain the time limit.

If company fails to appoint with in 30 days then what is further procedure and penalty

Answer now

Upendra Mani Tripathi
01 August 2014 at 12:05

Opening of bank account

Dear sir, it is mandatory to open separate account for issuance of shares to its existing shareholders.

Answer now

Anil
27 July 2014 at 14:09

Auditor appointment

1) When is the last date for a company to hold first Board meeting for private company ?

2) What are the consequence (Penalty etc) if:

Company is incorporated in Feb 13 and appointment of auditor is done in July 13


3) what is the NORMAL / USUAL FEES payable by company for uploading eform informing ROC that they have appointed a statutory auditor?

Answer now


Anonymous

Dear Expert

Our Pvt company incorporated on 01.01.2014 but due to some reason we are not able to appoint auditor in BOARD MEETING within 1 month.

So we required to appoint the first auditor in the EGM.

I humly request you, please provide me resolution.

and if possible provide the procedure.

thanking you

Answer now

Shiva Arunachalam

Dear Sirs/Madam

A Person was appointed as an additional director in Company X in 2008, he was not regularized in that year ensuing AGM and till date he has not been regularized.

But such additional director has signed in all statements of Company post 2008.

What is the effect as of now under the Act and what is to be done !!! Kindly advise.

Answer now

deepak khandelwal
20 July 2014 at 21:23

Witness in moa

Who can be the witness in moa. any format as per companies act 2013

Answer now

Mukund Joshi

Dear,


As per Sec 143 (12) of New Companies Act, 2013 it is the responsibility of the auditor to report on frauds to CG. Whether auditor should report fraud even if it is not material or prejudicial to the company?

Answer now





CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details