Applicability of sec 297


This query is : Open 

(Querist)
07 August 2014 Sir,

please be kind enough to clarify whether sec 297 is applicable when a company sales an immovable property held in as stock in trade?

Thanking for ur valuable time in advance.

Ankur Garg (Expert)
07 August 2014 Kindly appreciate now section 297 of Companies Act, 1956 is not applicable. Now Companies Act, 2013 is in force. You are advised to check section 188 as section 188 replaced Section 297. You are requested to elaborate the transaction to help you in this matter.

Thanks

Himal (Querist)
07 August 2014 respected sir,

the transaction i am referring to is of financial year 2013-14.



You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details