Anonymous
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

Mr. A is enagaged in providing services of Interior Designer.
'B' has given a contract to 'A' to design a house. B has given Rs. 10 lacs for design a house, out of which 'A' made payment for purchase of Raw Material, Labour and other necessary exps. 'B' has given Rs. 1 to 'A' as a fees for designing.
My query is as follows :
1. Whether 'A' has to pay service tax on whole amount i.e. 10 Lac + 1 lac ? under the category of Interior designer?
2. Whether 'A' has to registered under works contract scheme ?
3. Whether 'A' may claim benefit of "Pure Agent" under determination of value 2006, rule 5(2) by making an agreement ? Any implecation thereof ?

or any other suggestions

Pl reply as urgent as possible.



Chintan
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

Is service tax applicable to an educational trust running educational activities?



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

I M DISTRIBUTOR OF TATA DOCOMO AND FOR THE SAME PURPOSE I GOT SERVICE TAX REGN NO. NOW I GOT A SERVICE POINT FROM TATA INDICOM UNDER WHICH WE RECIEVES BILLS FROM THE USERS AND RECIEVES COMMISSION FROM THE COMPANY FOR THE SAME WORK DONE.
NOW MY QUERY IS WHETHER THE COMMISSION OR INCENTIVE RECIEVED FROM THE TATA INDICOM IS ALSO TAXABLE UNDER SERVICE TAX AND WE ARE LIABLE TO PAY SERVICE TAX ON COMMISSION RECIEVED UPTO 31ST MARCH FOR WHICH I HAVE FILE THE RETURN ON 25TH APRIL.
I HAVE ALSO RECIEVED COMMISSION/INCENTIVE FROM TATA DOCOMO, WHETHER I AM ALSO LIABLE TO PAY SERVICE TAX ON THAT AMOUNT.
NOW WHETHER I HAVE TO FILE A REVISE RETURN AFTER INCLUDING COMMISSION INCOME IN TO THE RECIEPTS ALREADY FILED IN THE RETURN
UPTO WHAT TIME I CAN FILE REVISED RETURN,
NOW WHAT WOULD BE THE INTEREST AND PENALTY I HAVE TO PAY TO SERVICE TAX DEPT FOR THE TAX PAYABLE NOW ON COMMISSION RECIEVED,
OR I HAVE TO PAY ONLY INTEREST FOR LATE PAYMENT.
PLEASE RESOLVE MY QUERY


Nitesh Sethiya
This Query has 4 replies

This Query has 4 replies

08 June 2010 at 18:05

amendment in ST-1

Dear Sir,

Tell me that if I change my principle place of business from one district to another district the where we shall submit the amended application with all the documents either in old district or in new place where we shift the business?

Pls reply ..........


Jayant Kaulgud
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

08 June 2010 at 15:18

packaged or canned software

What is the definition of packaged or canned software under service tax Act i.e. Finance Act 1994?
Vide notification 02/2010 - ST dated 27-02-2010 "packaged or canned software, intended for single use" and packed accordingly is exempted from service tax. Does it cover softrware supplied by digital delivery i.e. software is electronically transmitted?

Request experts in the field to help me


Dharmesh
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

08 June 2010 at 12:47

S T Registration

Our co. do not own any premise for office but it has taken office on rent from its one of the director and adequate Rent Aggrement is also executed on a stamp paper of Rs.100.

Will it suffice the document required for Adress proof at the time of S T registration?

Dear All,

Thanks.


sridharvemula
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

08 June 2010 at 12:41

Maintenance service

Our company take a zerox maachine on rent basis, we pay charges on the basis of no of zerox copies take @0.40 paise per copy.

whether is it liable to service tax?



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

08 June 2010 at 10:39

Renting of immovable property

If the company take some property for its employees residential purpose only. agreement is with company and land lord whether service tax is applicable on this in terms of clause used as property used for furtherance of business??

your prompt response is required.

In my view, it is outside the purview of service tax. need confirmation.


Guest
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

sir plese advise us

we are public ltd. co. (Ist co.) provide Cars on hire to another Public Ltd. co. (IInd Co.)

IInd co. use these cars for its official purpose and bear the all expenses relating to Driver, oil and maintenance etc.

whether ist co. is liable to pay ST? if yes, then under which sub clause

thanks & regards
Ujagar Chaturvedi



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

08 June 2010 at 10:38

Payment Made to Wrong Assessee Code

Dear Sir,

We have tow Different Companies & Different Assessee Codes for them.

While making Payment of Service tax by Internet , by mistake I am entered A companies Code to make payemnt of B companies Dues.

So, Sugget me how to Rectify this issue.

It,s Very Urgent, SO do needfully.

Thanks & Regards,

Anandrao garud
9022844706






CCI Pro



Answer Query

Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details