AK Venkatesh
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

08 June 2010 at 09:44

Porter services

Mumbai airport has given permission to one of our clients to undertake porter services for passengers.

1). The bill will be raised by our clients on the individual passengers. So will they have to charge service tax on the bill? Under which service category will it fall?

2). They have a revenue sharing agreement with Mumbai Airport. So will they have to deduct TDS on payment made to Mumbai airport? If so at what rate?



Anonymous
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

Dear Sir(s),
One of service provider (providing cab)is charging service tax without having valid service tax registration number. Kindly, tell me (the authority) where I can make complain regarding such matter as the service provider is mentioning fake service tax registration number on Invoice and one of employee of our company booking these service tax as expense with intention of making extra payment to party.
Regards'
Vineet k. vaish


Arijeet Das
This Query has 5 replies

This Query has 5 replies

07 June 2010 at 14:23

service tax on Job Work?

Dear Experts,
Is Service Tax is leviable on Job Work???

If Yes, Please give me the references...

Thanking You



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

My client is having his office in India and is providing services for a US based concern . The services rendered by the client is business support services like marketing , quality control etc for which all the expenses for setting up the office and the running expenses are paid in advance by the US based conmany.

Query : Whether service tax is applicable on such services if the client is rendering services only to the US based concern and not to any other client locally.

If applicable, whether service tax is applicable on the amount of reimbursement also or only on the service charges.

Pls clarify.


Mihir
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

06 June 2010 at 22:42

Service Tax on builders

The amendment in the definition of construction of complex is applicale from which date? whether a seperate notification is issued by department to that effect. or otherwise it is applicable from april 2010?



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

We are charging service tax from our customers on services provided by us like, taxi hire, laundry (dry cleaning), broadband, etc. On the other hand, we availing cenvat credit of services received by us like Security, Manpower, telephones, etc. We would like to know if we can set-off the cenvat credit against our service tax payable? If yes, How? If No, WHY?


PRATEEK GOYAL
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

Whether loan documentation and evaluation services provided by DSA/DMA of Banks falls under BAS or it falls under BSS. Also whether these services would not get benefit of basic exemption under notification 6/2005, being branded service. A quick response from Experts is eagerly awaited.

Also please quote the relevant citation, if any, on this matter.

Thanks in advance.



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

Whether Service Tax is applicable when a Society providing Services to Govt Organisation? (like Evaluation Studies)


CA Ysil Karunai
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

05 June 2010 at 12:02

Referral Fee

Dear Sir,
Please consider the following example:
An Individual Doctor who is referring patient to some other hospital and deriving a Referral fee. During the year ended his referral fee income 12,00,000/-..
Query:
1. Whether Referral income is liable for service tax?
2. If Yes , Whether it is a Business Auxillary Service?


Mani Eswaran Potty
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

05 June 2010 at 09:38

Refund of Service Tax

Dear All,

My query is regarding the refund of service tax paid by an exporter of goods.Whether such a exporter can claim refund of service tax paid on import of raw materials used in export of such goods? For eg If a clearing agent is charging service tax on his bill to a manufacturer who is using those raw materials imported for the production of goods which are finally exported,Can refund of service tax can be claimed on such service tax element? is the situation same in the case of a exporter situated in a 100% E O U






CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details