himanshu vyas
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

28 August 2010 at 17:07

payment of s. tax

A transporter sends me bill as under

transportation charge rs 100
service tax rs 2.5
total rs 102.5

As per act liability to pay tax on transport is of mine. but i pay him whole rs 102.5 and he not deposite rs 2.5 to govt then will i be a defaulter? pls suggest.



Anonymous
This Query has 4 replies

This Query has 4 replies

28 August 2010 at 15:58

received letter from service tax dept.

I have received letter of service tax department for return filing even you have nil tax..

I am confusing about how to written down only receipt & invoice amount in st-3 return.

how to calculate tax if i am not collecting tax so i think there is no difference between receipt amount & invoiced amount ??

in short pls guide how to file nil return for 2 years.

thanks in advance



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

28 August 2010 at 14:43

service tax

x, service receiver has made the payment in advance (along with service tax) but he is yet to receive an invoice from Y service provider. Can he avail the cenvat credit of the service tax paid by him on advances? give relevant provision?


jorawar singh
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

Hi,

I have one query regarding service tax. If a manufacturing comapny is paying bonus inclusive of service tax to contractor whether it can take credit of service tax or not? Also mention the service tax category in which company is liable to pay bonus inclusive of service tax.

Reply urgent.



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

28 August 2010 at 09:46

Query on Service Tax

sir,
I want clarification regarding the following matters whether it attracts service tax or not with case laws
1- received towards pumping charges from a govt company.

2-Rent received towards transfer of electricity through 33 KV lines .

3-Rent received towards renting of Market complex.

4-who is liable to pay service tax on freight charges according to notifiction no 35/2004 whether the buyer or seller of the goods.



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

28 August 2010 at 09:39

Query on Service Tax

sir,
I want clarification regarding the following matters whether it attracts service tax or not with case laws
1- received towards pumping charges from a govt company.

2-Rent received towards transfer of electricity through 33 KV lines .

3-Rent received towards renting of Market complex.

4-who is liable to pay service tax on freight charges according to notifiction no 35/2004 whether the buyer or seller of the goods.


PRATHAP H K
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

27 August 2010 at 16:46

Reimbursement of Expenses

we (A Company) had paid an Amount towards R&D studies expenses to the study center for that they raised an invoice with service tax, now we have an agreement with other (B Company)company as per that they will reimburse the 50% of the amount incurred in R&D studies expenses.

My question is
1. how can we distribute the service tax (to B Company)?

2. can we collect the service tax amount from B company?

Pls advise


Hemchand Kohli
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

27 August 2010 at 14:59

Very Urgent please reply

Sir, what is procedure of claiming refund in service tax if excess payment made

eg. Rs. 100,000/- deposited in feb, 2010 and return filed april 2010 but not claim refund.
but now it was found that there is excess payment made of Rs. 100,000.00 now what is procedure to rectifying and claiming refund of Rs. 100,000/- since now return can't be revised because 90 days time period has been lapse



Anonymous
This Query has 4 replies

This Query has 4 replies

27 August 2010 at 14:30

revised filing

we had filed half yearly returns for the period of Oct 09 - Mar 10, but till date we have find there is some receipts missed in the above returns how we can file the revised return


S.Abdul Arif
This Query has 5 replies

This Query has 5 replies

27 August 2010 at 12:05

last date for filing return

Respected sir,
I am a accountant at manufacturing company we are deducting Service Tax but not paying to department kindly give advice about last date for payment and how return will be filed online






CCI Pro



Answer Query

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details