dinesh upadhyay
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

27 August 2010 at 11:26

Service Tax for individual

Dear Experts,

What is the last date of depositing Service Tax for individual Consultants?

Thanks,

Dalton


Hemchand Kohli
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

27 August 2010 at 11:13

Excess payment of Service Tax

Sir, what is procedure of claiming refund in service tax if excess payment made

eg. Rs. 100,000/- deposited in feb, 2010 and return filed april 2010 but not claim refund.
but now it was found that there is excess payment made of Rs. 100,000.00 now what is procedure to rectifying and claiming refund of Rs. 100,000/- since now return can't be revised because 90 days time period has been lapse


Naveen
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

27 August 2010 at 11:06

CENVAT Credit on Tippers & Dumpters

cenvat credit used for excise duty on tippers and dumpers purchased for mining services for the year ended 2008 2009 & 2010
department denied on the ground that tippers and dumpers not a capital goods and falls under chapter 87

can we avail cenvat as capital goods or Input or not available?


Manish Sheth
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

27 August 2010 at 10:50

Applicability of Service Tax

Is service tax applicable on services provided by a vendor located in a DTA to a unit in SEZ.

If the unit in a SEZ also has unit in DTA and a vendor provides srvices to both the units, what is the applicability of service tax in such a case.



Anonymous
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

27 August 2010 at 09:29

Regarding service Tax Credit.

Suppose in June Month co. paid commission to Distributor including Service tax and also collected charges from cusotmers including service Tax.
So in june month co. will take the service tax input credit of st paid to distributor and pay the net tax to the govt.

But what if the transaction of commssion paid to distributor is reversed in Augugst month.

As the co. has already taken credit in the month of June, what will be the final adjustment entry to be passed?



Anonymous
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

26 August 2010 at 23:50

service tax on contract payments

Sir, is service tax applicable on contract working/Job work. In both the cases, i will received the material from the party, only I will do labour work. is there any difference, If I use some materials from my side.


Rajesh Dobriyal
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

26 August 2010 at 19:06

Service Tax Payment

I am working in Service Providing co, i would like to know - How can i make ST payment at the time of billing or at the time of payment received from customer.
Pls suggest what is the best option. alos i need to take Input Service tax against my libility.

Thanks


Viswanathan.C.P
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies


Dear Sir,

Please inform whether the service tax on construction of residential complex is payable even before 1.7.10 . The recent notification mentioned that the advances received prior to 1.7.10 for construction of residential apartment is not attracting service tax. Also another information is that any amount received till the date of obtaining the CC ie completion certificate is attracting service tax.
When I have contacted the service tax dept, they informed that the service tax is applicable even for the advances received prior to 1.7.10.
Please advice the applicability of the service tax provision for the advance received prior to 1.7.10. This is due to the reason that the customers are asking the refund for the service tax paid on the advances.

Regards,
Viswanathan.C.P


L.P.LUITEL
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

26 August 2010 at 17:03

conversion of company

what is the procedure or extra documentation etc required once a private company is converted in to a public company regarding service tax,sales tax and PF/ESI???


abraham joseph
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

26 August 2010 at 16:12

Can i avail Input On Expenses

My client is a dealer in passenger car vehicles.thay receive commission from finance institutions for financing vehicle purchase and insurance for the same, for which the figure is taken as inclusive of service tax and is also paid. Along with this they also collect labour charges from customers for certain pre delivery expenses and service tax on same is also paid. are there any provisions in the act stopping them from claiming service tax input on expenses like advertisement,cleaning charges, rent etc......






CCI Pro



Answer Query

Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details