Hardik Varu
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

20 October 2010 at 11:28

Service tax rate and computation

Que 1 : In service of construction of Residential Complex, the rate of abatement is 75%???

Que 2: So if for construction of residential complex, the advance received is Rs.200000.
The service tax to be paid is on Rs.50000(200000-75% abatement).
so as Rs.50,000 would be inclusive of service tax. The service tax to be paid would be Rs.4669 (50,000*10.3/110.3)???

Que 3: When the construction is completed, only sale deed is prepared between the service provider and the client purchasing the residential building. So the sale deed would only be showing the amount of sale along with the stamp duty of it. So is there any necessity to show the service tax amount anywhere in the sale deed???

Que 4: So if the sale deed is of Rs.10,00,000. The total amount received inclusive of service tax would be Rs.10,00,000. So after considering abatement of Rs.750,000, the service tax to be paid would be Rs.23,345 (250,000*10.3/110.3). So in ST-3 of Gross Receipts and gross bill amount is to be Shown as 10,00,000 or Rs.976655 (10,00,000-23345)???


Preeti Rana
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

20 October 2010 at 10:44

Service tax

Dear Experts,
We are in helicopter chartering business. These days we are operating at kedarnath Temple. we have hired a helicopter for the same. They issued us their invoice including service tax @10.3% but we are charging service tax of Rs. 100/- per ticket to the devotees as per government rueles. Now pls guide me if we should pay this company the total amount including service tax @10.3% or we should pay the amount excluding service tax?
Thanks n regards
Preeti



Anonymous
This Query has 4 replies

This Query has 4 replies

sir
i am an electrical pole erection and substation maintenance and120 kv lines erection to Andhra Pradesh State Government corporation of APSPDCL (Andhra Pradesh South Power Distribution Corporation Limited)in 20010-11 half year we are completed worth of 5 crores work. last year 20 crores (2009-10 assessment year).
The APSPDCL not cut Service Tax we are also paid service tax. last 2008-09 assessment year financial year.
this year half year nil return submit in or rage office, but this time ask as per which notice ruled exempt to ur service tell and write the our rage office.
any once tell our service is exempt any circular and notice exempted service tax.


shoeb parwaiz
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

19 October 2010 at 17:00

18/2009

Dear All,

I wanna know that undder the notification no.18/2009 dt.07.07.2009 of service tax. i had to submit my returned by the 15 Oct 2010. Unfortunately I couldn't submit my return by the above said date. Will i have to pay penalty or not?


Rukmani Shankar
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

19 October 2010 at 16:57

Input Credit

If a service provider (being a transport & clearing agent) makes a payment in the nature of commission inclusive of service tax, can he take credit of the same after making payment?


shoeb parwaiz
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

19 October 2010 at 16:47

Service Tax Rate


Dear All,

I wanna know that what is the rate of service tax on transporter?

Thanks & Regards,


CA. ARIF SIROHA
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

19 October 2010 at 16:38

Service tax on construction service

My client is registered in Construction service in respect of Commercial Complex & Residential. He had received sub contract from principal contractor to provide construction service to Indian Railway. My question is wheater service provided to Indian Railway is expemt from tax, and wheater sub contractor is also exempted from service tax.
Please Help me.. thanks


Hardik Varu
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

19 October 2010 at 16:02

Cenvat Credit

if there is only input service in september 2010, and no output service.

so how to show it in the ST-3, so as to take its credit on liability of service tax payment which may arise in next month october 2010.

Hw will it be shown in ST-3 of Oct-march???


swapnil
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

can i fille service tax retun manual or its is compulsory to fill ereturn ??


Hardik Varu
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

19 October 2010 at 13:29

Cenvat Credit

If a client is a pvt. ltd co. and only a service provider and neither a large tax payer nor a manufacturer.
The client has provided service and received money against it for which service tax liablity is Rs.52450. In the same month, the client has paid service tax of Rs.31790 on a few bills of "busniess support services" availed.

can the client take any credit. So he has to pay (52450-31790) i.e. 20660???

For the input credit taken, only the copy of input service invoice to be attached to ST-3 or anything else also???






CCI Pro



Answer Query

Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details