Anonymous
28 September 2013 at 21:49

St-1 amendment

Hello Friends
Can anyone help me regarding amendment in ST-2? Is it necessary to submit the original ST-2 with all required documents for amendment?
After getting amended what is the next step? shall i go for "complete Amendment" Under REG tab and should complete the procedure and take a printout and seal of the officer on those print out? Kindly suggest...


Jayshil
28 September 2013 at 16:33

Service tax on lic

Service Tax is applicable on LIC from 1st Oct., 2013. But why the rate os Service tax is 3.09% and not 12.36%?


RAMESH SHARMA JANGID
28 September 2013 at 16:13

Work contract

Please tell me ,Which option would be better and is my calculation correct?
for my client

Nature of service : Bus body Fabrication on New chassis supplied by bus owner

Total amt charged Rs. 1,000,000 per bus

Raw material+Tolls and other cost by our client is Rs. 700,000
Vat Input on above (5%+13%) Rs.90,000 Aprox
Labor charge paid to contractor for this work Rs.100,000

Material supplied by bus owner him self of Rs.150,000(What would its treatment ?)

Profit Rs. 50000.00
Vat Payable @ 13% on 10,00,000 i.e.Rs.130000

MY SOLUTION:

OPTION 1
Rule 2A (i)of Service Tax (Determination of Value) Rules, 2006 

Total amt charged Rs. 1,000,000
Less : value of property in goods transferred
Raw material used by our client+VAT Rs.790000
Labor charge paid to contractor -nil


Value of service portion Rs.210,000

S.Tax @ 12% on Rs. 210000 = Rs. 25200

OPTION 2
   Rule 2A (ii)of Service Tax (Determination of Value) Rules, 2006 

Total amount charged Rs.1,000,000

40 % of original work = rs.400000

S.Tax @ 12% on Rs. 400000 = rs. 48000

Please Suggest me



Anonymous
28 September 2013 at 14:48

Service tax applicable

one of client in india take the work from his brother in law from london of web desinging and my client complete the work of web desingning in india and send to his brother in law via the e-mail & Raise the invoice for the same & received payment in foreign currency, Whether my client liable to pay service tax for this services.

kindly give me more suggestion for my query

Thanks


BIJOY KUNDU

THE CASE IS NARRATED BELOW :

1 )MR. A PURCHASE THE THE VEHICLE TO MR. B. ON RENT. IS SERVICE TAX IS APPLICABLE?

2) SECOND CASE IS THE SAME VEHICLE GIVEN BY MR. B TO MR. C ON RENT. IS SERVICE TAX IS APPLICABLE?

THE VEHICLE IS USED BY MR .C IN CONSTRUCTION PURPOSE.

IS SERVICE TAX IS CHARGEABLE??



Anonymous

whether a person proving profesional service to a foreign company is liable to pay service tax and need to get registered?



Anonymous
28 September 2013 at 12:14

Payemet of sevice tax or not

WE AS PVT COMPANY TAKING THE SEVICES OF LABOUR CONTRACTOR WHO IN NOT LIBALE TO PAY SERVICE TAX (AS LESS THE 10 LACS EXEMPTION) SO SHOULD WE PAY HIM 3.09% SEVICE TAX TO HIM OR NOT, CONTRACTOR STATUS IS AN INDIVISUAL


Sanjay Kumar Chaubey
28 September 2013 at 11:57

Registration

Sir, My one clients have three beauty parlor and spa saloon and registered with ACES but only for one premises so other two saloon customer told that they will not pay St amount as this premises not registered so what is the procedure to getting other two premises address on ST2.



Anonymous

Sir,
Service receiver require to pay 100% tax under RCM clause, in respect of services provided by way of renting or hiring any motor vehicle to carry passenger(s) on abated value.
Can you pl give an example of "abated value" for better understanding?


vishal kapoor
28 September 2013 at 10:50

Urgent

Hi ,
My question is that the applicant is rendering online publication of journal services to his foreign client as well as to his indian clients. Now i want to know,
1.) whether service tax is applicable to him in india on the services rendered to his foreign clients. if no, because of export of service tax rules than
2.) whether the service rendered by him in india is liable to pay service tax, if yes then
3.whether the exemption limit of rs 10 lacs is considered for services rendered in india or both(india and overseas).

Thanks & regards






CCI Pro



Answer Query

Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details