Anonymous
19 December 2013 at 16:41

Service tax on rent

Dear Expert,

Please clarify few points regarding service tax on Rent of immovable property?

1.Service tax will paid on Actual rent or Rent Received?
2.Is there any abatement for Service Tax On Rent of immovable Property?If there is any abatement from which year onwards it was applicable?
3.From which year service tax On Rent is applicable?


Chetankumae
19 December 2013 at 16:32

Input on service tax paid in vces

Our Client has given premises on Rental but we were unaware to collect the service tax.

We never collected the Service tax. Just few days back we come to know our liability.

My querry is
1) should we declare in VCES & Pay the service tax.

2) whether Input will be available to the tenant for the service tax paid in VCES ?


CA RAJASHEKAR REDDY

Please clarify reg. applicability of the service on amount received on account of the RTI act , i.e amount of Rs.10 , which total for the represents more than 100000.

Thanx in adv.


vicky
19 December 2013 at 14:29

Reverse charge mechanism

please answer it soon ,exemption limit of Rs. 1000000 apply in case of reverse charge mechanism of service tax ??????



Anonymous
19 December 2013 at 14:22

Penalty for late registration

Our client provided service Rs.9.5lakhs in march 2013. No business before that.
No business in this FY till date.
Client is not registered with deppt. yet.
Today we are applying for registration.
Is is compulsory to pay late regn. penalty Rs.10,000/- ? or any circular / case law supports to not pay it as service tax liability is nil till date.


Sunil Arora
19 December 2013 at 13:39

Service tax surrender

Dear Experts

One of my client has not filed the service tax return after 31 march 2011 now he wants to surrender service tax no. but he does not has online userid or password.

Please tell how he get the userid, password and penalty on retun to be file.

Kindly do the needful

Thanks



Anonymous
19 December 2013 at 13:22

Registration of st

I want to take ST Reg. of Company's division,
in form ST-1 name of the applicant is co. or his division name ???


Rawat
19 December 2013 at 12:48

Service tax credit

Can we take the credit of service tax @ 10.36% in the current year 2013-14.


RANJAN BANSAL

Dear Members,

We are providing building construction service at port which is exempted vide notification no. 25/2012.

The work is not directly assigned by the port to us but the work is given by the Deptt. of logistics , ministry of finance .

Please provide your suggestion on taxability at construction services provided at port.


Abhishek

Dear Professional Friend's
Kindly guide me regarding that who will be liable for the service tax in case of free services provided by the vehicle companies to customers. Pls quote the related case law.






CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details