kuldip
18 July 2015 at 12:02

44ad

whether 44AD is applicable to AOP


n.srinivasarao
18 July 2015 at 11:19

Maintenance of branch office by a ca

Second Office Exemption:

Within a distance of 50 km from the municipal limits of a city, in which the first office is located.

Respected Experts please Provide one practical example to this for better underastanding


yogesh
17 July 2015 at 17:33

Tax audits

what r d points we should keep in mind while doing tax audits for a.y.2015-16?any links?plz post ....


yogesh
17 July 2015 at 17:12

Book

can anybody suggest audit book(simple language) for those who r in practice of tax audits,internal and mvat audits



Anonymous
17 July 2015 at 13:55

Internal audit

when internal audit is mandatory for company


SANTOSH KUMAR S
16 July 2015 at 15:14

Actuart certificate

Dear friends.... Who can issue Actuary certificate? relating to gratuity and leave encashment.... Is someone eligible to issue certificate even though he is not a member of Institute of actuaries of Indian???? please clarify


Soni Jeswani
13 July 2015 at 11:36

Query about section 269ss & 269t

1) WHETHER CO-OPERATIVE CREDIT SOCIETY IS COVERED UNDER SCOPE OF REPORTING OF ACCEPTANCE OR REPAYMENT OF LOANS OR DEPOSITS FOR GREATER THAN Rs. 20,000/-????

2) AS WORDS OF SECTION 269SS AND 269T SAYS THAT IF THE LOANS AND DEPOSITS ARE EXCEEDING Rs. 20,000 OR OUTSTANDING BALANCE IS EXCEEDING Rs. 20,000 THAN IT SHOULD BE REPORTED... DOES IT MEANS THAT IF LOANS OR DEPOSITS ARE TAKEN OR REPAID ABOVE Rs. 20,000/- AND BY MEANS OF ACCOUNT PAYEE CHEQUE THAN IT IS NOT REPORTED UNDER 269SS AND 269T??


lohitha.surisetti
12 July 2015 at 13:17

Adt full form

Companies need to file ADT forms , incase of resignation , appointment of auditors, what is the full form of ADT?



Anonymous
11 July 2015 at 18:11

Important query

Should a governing body member of a society (reg.under societies reg. act-1860)appoint him/ her self as Director/ employee to draw salary from school running under that society? In other hand would a society member liable to draw a salary for his/ her services from same society school?



Anonymous

Sir/Ma'am,

As there is change of depreciation rates and useful life of fixed assets, Is the same will have as retrospective effect or prospective effect?

coz if the same has retrospective effect
then we'll have to recalculate depre. and make the possible adjustments in our book.


Please ans this query as soon as possible.
its really urgent






CCI Pro



Answer Query

Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details