194C - TDS


This query is : Resolved 

(Querist)
16 December 2008 If a company gets the food from an outside caterer daily and supplies to its employees whether TDS is deductible u/s 194c? There is no contract entered into and nobody from the caterer's place comes to the company for serving. The caterer is just supplying the food. Does this attract 194c?


Jitender (Expert)
16 December 2008 it is not chargeable to tds u/s 194C.

17 December 2008 No. It is a transaction of sale/purchase only.

17 December 2008 Tax is to be deducted for any sum paying for carrying out any WORK......as per section 194C. But work shall also include CATERING as per clause (d) of explanation 111 of the said section. So in the given case, according to me, tax is to be deducted u/s 194C.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details