TDS on Purchase of Immovable Property


This query is : Resolved 

02 March 2021 Respected Professionals, our's is Partnership firm, our boss purchased immovable property on his name but he used to made partial payment by firm. The value of property is more than 50 Lakhs, as per IT there will be 194IA applicable right?. My question is that payment made by the firm is liable to deduct TDS ?, as only approximately 10 Lakhs payment made by the firm and now we are transferring amount from firm to our boss account as we are recorded as drawings to boss capital account. So kindly suggest me about TDS.

02 March 2021 1)Under section 194IA, the purchaser of immovable property, who will make the payment to the seller, is required to deduct tax.

2)In your case its just drawings of partner & firm didnt purchased any immovable property.Hence TDS liability doesnt arise


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details