TDS on payment to landlord by builder


This query is : Resolved 

(Querist)
28 November 2024 Assessee is a builder and currently start developing a residential apartment. As per agreement the builder has to give 10 flat to landlord. But now the landlord said he will keep 8 flat and two flat he want to sale ( construction is just starting ), the builder agreed to pay landlord the value of two flat he want to sale, now the query is that is TDS applicable in this case? if yes, then under with section the builder have to deduct TDS, please suggest !

28 November 2024 If it is under development agreement sec. 194IC will be applicable.
But if it after the term of agreement, sec 194 IA would apply. So, depends upon the different contracts.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details