TDS on consultancy charges payment to non resident


This query is : Resolved 

(Querist)
29 May 2023 Are we liable to deduct any TDS u/s 195 on payment to foreign consultancy to lawyer for providing legal consultancy regarding case of anti dumping duty filed against us.

Lawyer does not have any permanent establishment nor does it provide any service in India.

If yes @ which rate and benefit of DTAA shall be available to Lawyer or not?


20 August 2023 Legal fees is deemed to accrue or arise in India, whether or not non-resident has place of business in india or has rendered services in India. (ii) the non-resident has rendered services in India. TDS rate under IT Act is 25% [as per section 115A(B)]

https://taxguru.in/income-tax/tds-legal-service-received-india.html#:~:text=Legal%20fees%20is%20deemed%20to,has%20rendered%20services%20in%20India.&text=(ii)%20the%20non%2Dresident,per%20section%20115A(B)%5D.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details