Tax computaion


This query is : Resolved 

29 May 2013 1> is Junior Research Fellowship stipend exempt U/S 10(24)?
2> In tax computation in which head JRF stipend should be shown?
3> which form of ITR is applicable for return file of this income?

29 May 2013 10(24) talks about something else, not about JRE stipend.

Perhaps you are concerned with section 10(14).

If so, and if you have no income other than the stipend, return filing is not mandatory. Please see section 139(1)(b).

Still you are very particular to file the return, use ITR-2 (presuming the stipend > Rs.5,000/-) and the stipend amount may be shown in Schedule EI clause 5.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details