Service tax credit on "outward freight"


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
09 December 2011 Dear Experts

Our comp is an 100% EOU located at Chennai. We are into apparel mfrs.

We incur freight charges during the sale...The freight vendor charges ST on the bill...Can we take ST credit on that amount..?

Timsy Dua (Expert)
09 December 2011 As per my knowledge, Service Tax credit can be taken on Inward Freight Only.

Other views are also welcome.

10 December 2011 As per rule 2 (l) of CENVAT credit rules, 2004 input service, inter alia, includes outward transportation upto the place of removal. Therefore u can take credit of service tax paid on freight charges upto the place of removal.

If u r satisfied by my reply then say thanks by clicking on "THANK USER".


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details