Service charge


This query is : Resolved 

11 October 2013 can a non-ac restaurant giving printed bill charge service tax @ 4.94%?

13 October 2013 No. Under what service tax head will u deposit service tax to the treasury?

Anyways, if you collect service tax, you have to deposit it with the treasury. What u gain out of it, I am unable to understand.

10 November 2013 Actually i asked them the same but it is bifurcated into ac and noc ac restaurant.

10 November 2013 dear Nitish,

last month a circular was issued wherein it was clarified that non-ac restaurant sharing kitchen with AC restaurant are not liable for service tax.

please refer circular Circular No.173/8/2013 – ST dated 7 October 2013.

However, separate seating arrangement is not sufficient to claim exemption from service tax. You also need to do separate branding for the non-ac restaurant.

11 November 2013 ok Nikhil Kaushik, Thanks for the info.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details