Sec 40 A(3)


This query is : Resolved 

22 June 2009 In IT Reckoner (Taxmann), it is given that Sec 40 A(3) is also applicable in case of purchase of depreciable Fixed Assets. is it true? If yes, will the asset not be added to the block of asset ? or else what shall be the treatment ?

22 June 2009 Sec. 40A(3) is not applicable to depreciable fixed assets. IT Reckoner can not override the act. You might have observed that in N.V.Mehta's reckoner it was written to enclose the annexures with the return form and on that basis CIT at Mumbai has issued the instructions but later on the board has clarified the issue not to enclose the annexures.

23 June 2009 Not Applicable.
You must change the book you refer.
The author of the book is not the Finance Minister to bring such changes in law.

Ankur Garg (Expert)
23 June 2009 Agree with Experts.

Sec. 40A(3) is not applicable to depreciable fixed assets.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details