Revenue Recognition


This query is : Resolved 

(Querist)
18 July 2011 Whether Goods delivered but not billed can be shown as sales at year end ? Please provide reference from AS 9 or elsewhere.

BALAJI R (Expert)
19 July 2011 That can be treated as sales as per para 11 of AS 9. As per this para the following two conditions must be met to recognise the revenue.
(i) the property in goods has been transferred or significant risks and rewards have been transferred to the buyer. and

(ii) no significant uncertainty exists regarding the amount of consideration.

The property in goods gets transferred to the buyer when risks and rewards are transferred. Usually risks and rewards get transferred on completion of delivery of goods. Hence, this can be treated as sales. However, if there is any acceptance tests prescribed in the contract, recongnise revenue after completion of acceptance tests.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details