Requirement of account books


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
13 August 2018 If my business income is more than Rs.2,50,000/- during AY 2018-19 and I have to declare my income U/S.44AD. Am I liable to maintain books of accounts and fill ITR 3 ?
Am I also required to fill Balance Sheet and Profit and Loss a/c in ITR 3 ?

13 August 2018 If income is declared under section 44AD, maintenance of books is not mandatory. Gross receipts should be less than Rs.2 crores. If income is to be recognised less than the specified rate of 6% or 8% of Gross Receipts, then books of accounts and tax audit report are mandatory.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details