Noti. no. 1/2011-ce dt 1.3.2011


This query is : Resolved 

(Querist)
06 January 2012 Dear Sir

We are mfr of Branded Jewellery (71131930 & 71131940). We have crossed limit of 1.5 crores. We are charging 1 % BED and relevant cesses. We also take relevant Cenvat credit of Input Service. We are showing in ER 1, Noti. No. 1/2011-CE dated 1.3.2011 (Sr.No.88).

Now, we have a doubt. 1% Excise is chargeable only if assessee do not take any credit of Input of Raw Material and Input Services. If you are taking cenvat credit, then you cannot charge 1 % BED. Instead, you should charge full rate of BED.
Now, pl. study this and let me know, whether we are correct on charging of 1% ? or we should charge full BED. IF SO, WHAT IS THE FULL RATE OF bed ON THE CHAPTER HEADING MENTIONED ABOVE.

THANKS IN ADVANCE

U S Sharma (Expert)
07 January 2012 1. Branded goods can not avail any benefit of value based exemption.

2. when input credit is availed, assessee can not get benefit of notification 01/2011

full rate is payable


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details