Meaning of export u/s 10aa


This query is : Resolved 

Avatar

Querist : Anonymous

Profile Image
Querist : Anonymous (Querist)
20 August 2011 Dear Sir,
If SEZ Unit sold goods to Domestic Tariff Area in India in Foreign Currency($),is it treated as an Export u/s 10AA?
Can the SEZ unit get Tax Exemption(U/s 10AA) on such Export?

Regards
Sanjoy Dutta

20 August 2011 The case mentioned herein is a very rare case. Becasue RBI never permits dealing with foreign exchange inside India. Suppose it happens, then it cannot be said as export. Because as per condition 05 of Sec.10AA, the export means selling goods or services out of India from the SEZ by Land, sea, air or by any other mode.

Hence, selling inside India is not elligible for deduction u/s 10AA.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details