Itc under gst


This query is : Resolved 

(Querist)
14 March 2018 Dear All

Please advice on the below mentioned issue

We are manufacturer,repairing work are going on in our factory building like plastering,painting,wall repairing etc.Bills are separate towards material and labour charges.

we have debited all exp to P/L account.

Whether ITC allowed ???????

as per my view ITC should be allowed,

As per section 17(5)(d)-Goods or services received by a taxable person for construction of an immovable property on his own account including when used in course or furtherance of business,no ITC allowed. But Construction includes reconstruction, renovation, addition or alteration or repairs to the extent of capitalization.

Please advice...

THANKS

14 March 2018 Yes, you can take ITC on the construction expenses if considered revenue expenditure.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details