Intercorpotate loan


This query is : Resolved 

06 April 2009 Can a private limited company accept loan from another private limited company?Please explain with relevant section under the Companies Act 1956.Does it attract any provision under the Income Tax Act,1961?

Ankur Garg (Expert)
30 April 2009 Provisions relating to Inter corporate loan are governed by section-372A.

But as per section-372A(8)(a)(iii), this section is not applicable to a pvt. co.

But if your company is subsidiary of any public company then this exemption mentioned above is not avaiable.

To conclude-- a pvt co can accept loan from another other Pvt company.

Best Regards


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details