Gta rcm


This query is : Resolved 

(Querist)
20 August 2017 will the limit of Rs. 5000/ day apply in case you pay freight expense and you have to pay gst under RCM?

21 August 2017 See tax is to be paid under reverse charge in following cases :

- Under section 9(3), i.e in case of specified services like, GTA(freight), advocates, directors etc.
- Under section 9(4), i.e in case of receiving supplies from unregistered dealer

And limit of RS. 5000/- per day is when supplies are received from unregistered dealer i.e, in case of 9(4) and not in case of specified services under 9(3).

So accordingly limit of 5000 per day not apply in case of freight because same is specified under 9(3).


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details