Fees paid amount tds applicable


This query is : Resolved 

Quick Summary
This discussion clarifies whether Tax Deducted at Source (TDS) is applicable on fees paid to Registered Medical Practitioners (RMPs) by private hospitals. It confirms that TDS under Section 194J of the Income Tax Act is indeed applicable if the total payments made to an RMP in a financial year exceed Rs. 30,000, or if a single payment surpasses this amount.

09 March 2022 Sir,
A Doctor running a private hospital fees collections from patients rs:50,000/- fees paid to RMP rs:10,000/-
Question:
Fees paid amount to RMP rs:10,000/- tds deducted provision applicable in it act.

09 March 2022 TDS applicable when single or yearly payment exceed 30,000.

09 March 2022 Yes, TDS u/s 194J will apply when single or sum total of all payments made exceeds Rs. 30,000


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details