Compliance certificate


This query is : Resolved 

29 June 2012 Dear All,

Please tell me whether a practicing CA who is also a CS ,appointed as an auditor of a company for the f.y 2011-12 can issue a compliance certificate??The company does not required a full time CS.

29 June 2012 No he can not. Only a Practicing CS can issue compliance certificate.

Every Company not required to employ a whole time secretary under sections 383A(1) of the Act and having a paid-up share capital of Rs. 10,00,000/- or more but less than Rs. 5,00,00,000/- shall obtain a Secretarial Compliance Certificate from a company secretary in whole time practice and shall be laid by the company in its annual general meeting.

Ajay Mishra (Expert)
29 June 2012 Hi


A statutory Auditor of a company can not issue any certificate other than the capacity of Statutory Auditor.


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details