jaigurudev
16 May 2022 at 17:58

Gst on brokerage and comm

dear sir,
i purchase goods through broker and pay comm. and brokerage.please advice me i have to pay gst?also i receive some comm.please advice is gst payable on receipt?
with thanks


CA Sudeep Singh
16 May 2022 at 17:27

Mark-to-Market

What shall be the grouping of MTM ledger in tally. Do we need to charge Profit or Loss on daily basis till futures or options are open?

Thanks in Advance


Daya

section 42 and 43 of CGST act what say.


Daya
16 May 2022 at 17:04

When to book TDS Receivable

when to book TDS Receivable,
At the time of Booking income
or on date of receiving amount or
any other date book.


Daya
16 May 2022 at 16:27

GST Input before registration

under which section GST input can not be claimed before GST registration.


pawan bahl
16 May 2022 at 15:02

FORM 10 BD

DONATIONS RECEIVED BY TRUST FROM PERSONS HAVING NO ID PROOF WHETHER THE SAME TO B FILLED IN FORM 10BD. IF YES THEN UNDER ID COLUMN WHAT TO B FILLED.

TOTAL DONATIONS RECEIVED ARE 60 LACS OUT OF WHICH 15 LACS ARE HAVING PAN AND OTHER ID. THERE IS ALSO HUGE DIFF IN DONATIONS FROM ID PERSONS AND NON ID PERSONS I.E. 45 LACS FROM NO ID PERSONS.

IT IS CHAIRATBLE TRUST.

PL GUIDE.


Divyansh Gaur

Hi Experts,

Please, give me some clarity regarding an income tax related issue.

Can an employee claim the online course fee amount for allowance under books and periodicals.

As books and periodicals both gives us information and knowledge regarding our profession and in present times there are a lot of online professional courses regarding finance and Information Technology. These courses also allow us to enhance out knowledge and use it to boost the business ecosystems.

Please, give revert asap.

Thankyou


Shishir Upadhyay
16 May 2022 at 11:45

Applicability of IND AS-115

if my company allocates its employees to its subsidiary company and provides them service, should it be treated as deduction in cost for holding company or revenue for the holding company


SUNIL KAMAT

MY FATHER HOLDS 1000 UNLISTED SHARES OF A COMPANY (DATE OF ACQUISITION 01.04.2005) AND COST OF ACQUSITION FOR HIM IS RS.10,000/- . HE GIFED THE SAID SHARES TO ME ON 01.04.2022 NOW I WANT TO SOLD THE SAME. MY QUERY IS WHAT IS THE COST OF ACQUISITON FOR ME AND WHETHER IT IS SHORT TERM OR LONG TERM CAPITAL GAIN ? ALSO IF IT IS LTCG CAN I GET INDEXISATION BENEFIT ? AND AT WHAT RATE THE CAPITAL GAIN WILL BE TAXED ?


RAMAKRISHNA K
16 May 2022 at 10:16

GSTR3B_Input

Dear experts,

i am working in manufacturing company, as per my seniors suggestion we are taking Input of GST amounts as per actual received (what we are received materials in the month ) . we are not doing Books Vs 2B reconciliation and we are not taken input as per 2B.
is there any problem in future?






CCI Pro



Answer Query

Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details