Anonymous
14 March 2016 at 23:49

Capital gains on sale of plot

RELEVANT FACTS OF THE CASE
An Individual got a Plot of Land allotted in his name from HUDA in Haryana in F.Y 1991-92 at the allotment cost of Rs. 175,000/- ,which were duly paid in full via instalments each year till F.Y 1998-99 and got the possession in F.Y 2000-01.
In F.Y 2009-10, Individual transferred the said plot of land via family transfer permission under HUDA and the said plot of land was re-allotted in his wife’s name via conveyance deed registered at transfer value of Rs. 201,000/- and Rs. 6,000/- was paid as registration fees. However, in actual, no consideration was paid for the above transfer and now, wife wants to sell this plot of land in F.Y 2015-16.

QUERY
I would like to know your suggestions on the following below mentioned points:-
a) Whether the above transfer between husband and wife be termed as exempt transfer (gift of immovable property) u/s 56(2)(vii) ?
b) Whether, wife can claim Cost of indexation as per section 49(1) and period of holding as per section 2(42A) of the said plot of land?
c) Whether, clubbing provisions will apply in above case in above case of transfer of land for inadequate consideration ?

Answer now

i c jain

Is service tax payable on legal services received by housing society on basis of reverse charge mechanism

Answer now

Guest
14 March 2016 at 19:02

Articleship

Dear Sir/ Madam, What is the procedure for transfer of Articleship ? In the month of December 2015, I registered for Articleship and I want to take transfer Kindly reply ASAP, its urgent

Answer now

PIYUSH PATEL
14 March 2016 at 08:09

Belated return file

Hii All Can anybody answer me what are the amendmends in Belated return in 2016-17 budget and when it will be applicable onwards?

Answer now

paramesh
13 March 2016 at 12:02

Cenvat on software

Query!!! CENVAT CREDIT ON SOFTWARE? Software purchased worth Rs.3000000/- Its named in Ch.85 of Central Excise Act. Capital goods includes all goods under chapter 85(CCR 2004). Thus, CENVAT available on software as INPUT(100%) or CAPITAL GOODS(50-50%)?

Answer now

PIYUSH PATEL
13 March 2016 at 10:10

Partnership firm u/s 44ad

Hii all I want to know about when we calculate profit u/s 44ad for partnership firm at that time for findingout remuneration intrest on partner's capital should be deduct first from profit or as it is directly calculate on 8% profit?

Answer now


Anonymous
12 March 2016 at 19:09

About completion of articleship

i had received the letter from icai which states as follows.
"this is with reference to papers submitted by you for the completion of articles of Mr. balasaheb wro .
we have since noted in our records that mr.balasaheb wro (No.) has completed the articles period on 25-01-2016 "
so i have completed my articleship ? is there any special type letter issue the icai in this regard?
pls ans immediately i am in trouble.

Answer now


Anonymous
12 March 2016 at 14:14

Tds us 194 c

today i am received one bill
transaction in contract base 94 C 2%
Ass.Value : 30,000/=
Service Tax: 4,200/=
Total Amount Paid : 34200/=

So Can I deduct TDS On this Transaction or not ?
Beacuse of 94 C Payment of Contract Rules Rs.30000/= For Single Payment
but as per rules tds deducted on Before Service tax amount ...

Answer now

Tejaas Potdaar
12 March 2016 at 13:34

Terms and conditions of bank accounts

In banks' account opening forms of savings, FDs, loan etc , there are mentioned few terms and conditions. Sometimes its written to refer the online website of bank for terms and conditions.

My queries are:

1. Are these " terms and conditions " approved by RBI or any other government authority? If yes, how to know each and every line of "T&C" is approved, as banks may add some extra lines in the approved "T&C" for their benefits.

2. In the account opening forms, only few "T&Cs" are listed and for rest its written to visit bank's website. Is such practice approved by RBI or any other agency? For accessing website, internet is needed which majority of people in India don't have access. Also banks don't provide the printout of the "T&C" displayed on website. So the account opener during account opening only knows the "T&C" written in the forms and as told by staff, if staff speaks.
So will such "T&C" displayed only on website and account holder have not read during account opening, applicable ?

thank you,

Answer now

Shivalok Lochak
12 March 2016 at 02:07

Correspondence address

I am student of ca final and I want to change my correspondence address which I have given to ICAI. Is there any way so that I can change my correspondence address.

Answer now





CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details