durgesh
07 July 2016 at 13:50

Inc-22

what is the first attachments which are required to attach in form inc 22 for company registered office within the local limts. if the place is owned by the director.
1. Proof of Registered Office address (Conveyance/Lease deed/Rent Agreement along with the rent receipts) etc.;


also tell me if the INC-7 APPROVED then the company treated as New Co. or Existing Co. ?

Answer now

Anand
07 July 2016 at 13:43

Tds for transporters- goods carriers

We engage independent, self employed vehicles to transport our goods on contract. they have less than two vehicles. so we do not deduct tds and till 2009 we had obtained 15J and filed the same. they all have pan nos and we pay through cheque.

for the financial year 2011-2012, on taking the case for scrutiny the assessing officer has added the entire amount to our income citing that we have not intimated the details in TDS return- 26q.

now we have appealed submitting all the details with pan no and stated that it is a technical error and everybody were in possession of Pan no during that financial year and even before.

is there any case law or provision to support this?

Answer now

Rohit Dandona

Assessee has filed return for AY 2016-17 in ITR-4 but received a notice under section 139(9) of defective return with error code 31 saying you have income under pgbp but have not filled Balance sheet and P&L
Where as assessee has filled P&L duly but did not fill Balance Sheet as he is having only personal assets and is not claiming any depreciation. My question is how to fill assets and liabilities as assessee is proprietor having personal assets and liabilities and not any business asset?
Also all previous returns were filed in no accounts case.

Answer now

shivam mogha

Respected All,
I want to shift my hometown from Delhi( involving distance 100 KM ) due to some financial problem and i was completed 1 and half year of articleship. my principle allow me to take transfer.
Please any one can suggest me wither ICAI allow me transfer to shift hometown.

Answer now

Simran Katyal

Dear Concerned Person, As per Service tax notification no. 34/2016 dated 06.06.2016, the legal services provided by an individual / firm of advocates, other than the representational services provided by a senior advocate, are taxable under reverse charge. But, what will be the taxability if the representational services are provided by senior advocate. Also, what will be the cases where service tax will be applicable on legal services under forward charge. Kindly clarify. Thanks alot.

Answer now

RAHUL MITTAL
06 July 2016 at 22:10

filing return first time

Sir i dont have any substantial income...but i want to file a return for previous year and current year i need your suggestions..on what to show in my capital ac.

Answer now

sejal parmar
06 July 2016 at 18:31

TDS

my query is that tds deducted by company on contractor in financial year 2008-09 can claim in financial year 2015-16?? kindly resolve the same

Answer now

arpit surana
06 July 2016 at 14:50

filling 4 years return

a lady is 65 year old and she is living with his sister which is also old. she has not filed his last 4 years return . his income is above 8 lakh in this year she has pension & interest income . can she fill form 1 for undisclosed income

Answer now

Abhay Karandikar
06 July 2016 at 12:04

Income from house property

Hello, my question is regarding Income from House property.
Suppose i stay in Thane, where i have 2 properties say A & B. Property A is self occupied & B is deemed to be let out property. I have loans on both houses (A&B). For Tax purposes it is more beneficial for me to show as Property A Deemed to be let out and Property B being Self occupied. Can i show it such a way to get tax benefits?

Current Status: Both Properties in Thane
Property A: Self occupied
Property B ; Deemed to be let out

For Income tax purpose: More beneficial
Property A: Deemed to be let out
Property B: Self Occupied

Can i adopt the second method which would be more beneficial to me???

Answer now

dhairya
06 July 2016 at 11:01

Capital gains

Sir if I have short term capital gains by sale of shares as my income and I dont have any other income,then how will it be charged to tax? My 250000 limit cab be used to set off tha gain?? or how will that income be taxed taking into consideration basic exmp limit & rebate??? If I have adv tax n tds then what? please reply itz urgent. Thank you

Answer now





CCI Pro



Answer Query

Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details