Dear Sir/Madam,
We take legal service from advocate (Karnataka states) and he send bill to us (Mumbai) Rs.100000/- without any GST Charged. We have paid Rs.90000/- after deduction of TDS.
The GST Tax is applicable - IGST- @18% - this is correct or wrong
Rs.18000/-GST Paid on Reverse Charge Mechanism (RCM) services.
Rs.18000/- Can avail ITC in next month or balance in ITC Ledger Rs.18000/-
Please advise in above matters as earliest.
Thank & Regards
N K
I want to file my It return, but on Adhar card I dont have registered Mobile card. Without that can I file my IT return
After resignation EPF amount refund received is taxable in income tax? if yes, then under which head "Salary" or "other income"?
Dear Sir,
During FY 2017-18, my wife has tax free income 1) Sale of Long Term equity Rs. 8 Lakh... 2) Bank Interest on PPF Rs. 1.30 Lakh.. Both are tax free. I am not filing till date any return... In Past also every year 3-4 Lakh Long term Capital Gain, and Interest 75000 to 80000 .. Income is their.. Since Income is not taxable I am not filing any return . Is my stand is correct ? Whether it will attract any clause which will I have to face. Please advise... Me what to do for A.Y 2018-19... Thanx
Deal All
What is the turnover in Composition Scheme in GST
A registered person supplying taxable goods are required to issue an invoice before or at the time of remove or delivery but in any case invoice issue after such due date than recipient can take credit or not.
Good morning all,
Is TDS need to be deducted if firm pays Interest on Partners Loan (Current A/c)?
Please clarify me section 194A(3)(iv)
I am trying to upload the PTRC return. I have downloaded the return template from www.mahagst.gov.in portal. However, while uploading the return, i am getting the following errors: 1) Error while file upload 2) At least one BRF message of type W, E, A or X occured 3) Balance payable should not be more than zero. (Please note: the balance payable is not more than zero) Kindly help me to understand the above errors so that I can upload the return at the earliest.
Dear Sir,
I am a salaried individual aged about 30 yrs. I am planning for my tax for the AY 2018-19. I have already invested enough to claim full benefit of Rs 150000 under section 80C of the Act. Can I further invest in NPS for claiming additional deduction of Rs 50000. Is that allowable?. Kindly suggest
During financial year 2015-2016, I had sold a plot of land, which was purchased by during FY 2011-12, I had incurred net loss on the same after applying indexed cost of acquisition.. While filing my IT return of AY 2016-17, I did not reflect the above in the IT return. I e-filed my IT return during Sept.2016. But subsequently, during Feb.2017, the purchaser deducted 1% TDS on the sale value of land, which was only learnt by me from Form 26AS. As such, please advise me what should I do now ? Whether I should claim refund of above TDS in AY 2017-18 ? And If I claim refund now, whether question will arise as why I did not reflect the long term capital loss on the IT Return of AY 2016-17 ?
DT & Audit (Exam Oriented Fastrack Batch) - For May 26 Exams and onwards Full English
Tax paid on revserse charge