subhash k. sinduria

Whether extra units of mutual fund received in "Re-investment plan" of MF can be considered as investment made under section 80C of Income Tax Act (assuming units are under ELSS scheme).
Please provide the answere with reference to Provisions of Income Tax and/or case law, if any


Jayesh Jagetiya
08 January 2008 at 14:31

CAN A CA WORK IN TWO CAPACITY

MY FRIEND IS A CA. HE IS HOLDING COP. HE WANTS TO WORK IN TWO CAPACITY, ONE IS AS PROPERIETOR AS PRESENTLY HE IS WORKING IN HIS INDIVIDUAL NAME. SECOND HE WANTS TO JOIN A CA FIRM AS A PARTNER. CAN HE?


CA. SUNIL KUMAR
08 January 2008 at 14:05

MAT VS. 88E

Whether the expression occuring in section 115JB "the income-tax, payable on the total income as computed under this Act" may be interpreted as 'income-tax payable before rebate u/s 88E'

OR

The legislature had meant it as 'income-tax payable after rebate u/s 88E'

Please apprise if any Court of Law has decided this issue.

Thankx and regards


CA. SUNIL KUMAR

Finance Act, 2005 had substituted the word "eight" by the word "four" in Sub-section (4) of section 73 of Income-tax Act, 1961, with effect from 1-4-2006.

Question arises here as what will be the position of the losses suffered by the assessee before the Assessment Year 2006-07 (for which the Assessee was entitled to carry forward the same upto 8 years), which remained unsetoff as on 01.04.2006 and the period of four years from the end of relevant assessment year stood expired as on 01.04.2006; but the period of 8 years would expire after 01.04.2006.

Kindly also apprise if the captioned issue had come up and decided by any Court of Law.

Thankx and Regards



CA Guru M
08 January 2008 at 13:52

Articalaship

Dear sir,

I have taken my articalship in a CA Firm on 12-3-2007 & My PCC Exam will be on Nov-08.

1) In my office i'm not gaining good knowledege, it's just because of my principal have a very limited clients. And that too he will take care of all the things.

2)I'm in confuse whether to take transfer or to stay here till my PCC get over, if u advice to transfer, where i can get good articalship.


Please Advice me. Thanks in advance.


rakesh sharma
08 January 2008 at 12:01

Amendement in registration of DVAT & CST

What are the documents required to be filed for amendment in Registration
under Delhi VAT & CST.Please highlight the exact procedures& rules.

Regards


Krishna Murthy
08 January 2008 at 11:52

Filing of E-TDS returns - Reg

Sir,

As per notification 238/2007 dt 30/08/2007 it is mandatory for persons who are liable for audit u/s 44AB to deliver quaterly returns in computer media(CD ROM 650 MB). My query is it mandatory for those assessees who have not deducted TDS during the quarter to file E-TDS returns?

Is there any particular software available in the e-filing website for filing the returns or should we fill the said form (form 26Q etc) and deliver the same in the computer media?


Amit Sharma
08 January 2008 at 11:39

Help Urgent

Dear Sir,

I have a doubt the following is the situation:-

The invoice amount is for 100 Rs, In our books we charge withholding tax @10% thatb means the invoice amount is now Rs110/-

Now Rs100/- is given to vendor & on that service tax is charged.

The excess Rs 10/- also do we have to charge Service Tax.

Sir and also please give me ref to which act or section you got the data from.

Thanks,

Amit


s.lohani
08 January 2008 at 11:37

cud sb send me notes of "

Budgetary control" of Costing,pcc.

Actually i missed 4 clases of the coaching?
What's the sylabus as well.


Saroj Rana
08 January 2008 at 11:34

Accounting entry

Dear all,
Plz help me,

1.My company's V.P paid his house rent and electricity bill from the Company's bank A/C(he also provides capital to the co.)
so how can i treat this entry.........?

Thanks in advance






CCI Pro



Answer Query

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details