ravi agarwal
14 January 2008 at 13:18

tax deduction at source

if a payment is made to a Local Authority whether there is a need to deduct any TDS u/s194 or not. please send the reply as soon as possible.....


Pandiri Ramu
14 January 2008 at 12:18

Exemption Suggestions

Dear Sir,

Please let me know how will avoid the maximum tax exemption and state sections and amounts.


Thanks in Advance.


CA.VIKRAM RANKA

I need clarification on whether profits earned on sale of alloted shares in ipo are taxable, i.e short term capital gain tax attracts on profit earned.?

Please help with any case if any.

my email id is : vikram_ranka2000@yahoo.com

Regards,
Vikram Ranka


Saroj Rana
14 January 2008 at 10:45

Accounting entry

Respected seniors,
Plz help me regarding these questions,

My company (ABC ltd)purchase some gift items from XYZ Ltd and
1.Paid excess amount against the bill
2.The XYZ Ltd return the excess amount after some days and one more thing I don't want to maintain the the XYZ's ledger

So, what will be the accounting entry for these tranjections.

Needs only experts opinion
Thanks in advance.


CA kajal Das
14 January 2008 at 09:33

Service tax benifit for paper industry

Kindly mention the new amendments of service tax which is benifitting the paper indutry as a whole.


Samya
14 January 2008 at 09:13

Section 194 I TDS rate

Can I the details of Section 194I .

I want to know the rates and the period within which the same has to be paid.


CA kajal Das
14 January 2008 at 09:01

SErvice recipient v Service provider

Sir,
is it necessary to categories services recieved by a service reciepient under different heads , if not then how can cenvat credit be taken, as the services includes both for capital goods as well as for other works. please help


Jaspreet kaur
13 January 2008 at 19:44

types of bank a/cs

i want to knw the difference bw current a/c, savings a/c,fixed deposit a/c and recurring deposit a/c and time deposit a/c


Soumya
13 January 2008 at 14:58

Provident Fund

in a central university covered under provisions of PF Act 1925 in general & section 8(2) of it in particular, can the PF Committee of the institution declare an interest above the govt. rate for the investments made in the PF? If it is so, should tax be levied on the excess interest?
(the specifics of the matter is as follows. actual returns for the financial year 06-07 work out to 12% while the govt declared return is 8% or 8.5%. )


Pankaj Gupta
13 January 2008 at 13:12

Index Futures

Dear Sir/Ma'am,

If the current price of a share is Rs. 100/- (Beta 1.1 with Sensex) and a person has purchased 1000 shares. How can he perfectly hedge the situation by selling index futures. Index futures is avialble at 4500 index points and one contract of futures comprises at 50 units.

My major concern in this question is how to compute the value of one unit of index.

Pls. do reply and advise me on calculation of value of one unit of index.

Regards

Pankaj Gupta






CCI Pro



Answer Query

Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details