Manudeep Garg

Sec 44 AD are applicable only when gross receipts received or receivable does not exceed Rs. 40,00,000/-. For a civil construction Contractor,, when a contract of construction of a building is for Rs. 50,00,000 but building is not completed in one year. Upto 31st march, Construction of Building is Still going on, and payment received are only Rs. 1500000 then what will be the implications, whether 44AD are applcable on that contractor for that year, if he has a single Contract of Rs. 50,00,000.


Manudeep Garg


In Total Services,, one service is of Construction of Commercal or Industrial Complex,, and also there is one service of Works Contract. Please tell me what is the difference between these twos?
My Client is Contractor for Civil Construction,, which one would be applicable on him?


Shilpa
09 January 2009 at 20:05

Applicability

Pls advise if a company is providing IT services , sitting in India ...abroad(UK) and remittence is received in FOREX only . Are we exempt from service tax or not .

Services are rendered online from India
Remittence recd in GBP

Will it be treated as export and thus exempt from service tax or not.

Pls advise asap.

Thanks & Regards


Jairam
09 January 2009 at 20:02

UPPER AND LOWER CIRCUIT

Why is satyam stock not subject to Circuits?


O. Mahalakshmi
09 January 2009 at 18:58

Telephone Bills service Tax

Shall take service tax amount of Telephone Bills as input and in which category of service?


Bipin Damania
09 January 2009 at 18:26

minor income tax return

when minor has to file return separately ?


K G Karthikeyan
09 January 2009 at 17:58

HUF - only professional income is there

A married individual has professional income alone. with that income can he form a HUF? he doesn't have any fixed asset in his name.


CA.Vijay Shetty
09 January 2009 at 17:56

Renting of immovable property

Whether service tax will be applicable in case renting of immovable property by a charitable institution?


firoza
09 January 2009 at 17:46

Accounts (PCC)

what is meant arm lenght transaction? answer this question pleassssssssssssse


Tilak Agrawal
09 January 2009 at 17:32

query relating to Section 80D

Sir/Madam

My Previous Query was , Does the Maximum Limit Under Section 80D is Rs 20000/Rs 35000 or it is more than that for A.Y 2009-2010.
To Be more Clear i am giving following illustration.
Mr. X Invested Following in Medi claim Insurance.
Himself - 17000/-Rs
Dependant Wife-15000/-Rs.
Father Dependant(Senior Citizen)- 22000/-
Does Mr. X can Claim Rs 35000/-(i.e 15000/-rs on his policy and his wife's policy + Rs.20000/-on his father policy) or He can Claim Rs. 50,000/-or the maximum limit is 20000/-. for the assesment year 2009-2010.






CCI Pro



Answer Query

Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details