ANIL PANCHAL
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

WHAT IS THE LIMIT OF SERVICE TAX REGISTRATION LIMIT FROM 2009-2010?


sanjay kumar
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

Pls. any one help me to file servicetax return through online of a bank as cenvat credit demand. The way ,the procedure as well as how i will prepare.
Thanking
adv. sanjay kumar
Email: sanjayadv_mzp#yahoo.com


Chintan Shah
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

Dear Collegues,

Please answer the below query.. It would be very helpful.


When a shipping company transports the goods by a barge from the port to the ship whether service tax be applicable on it?? If Yes under cargo handling service or under goods transport agency service or any other service?? If the goods are for export than what would be the consequences as per the export of services rules??

Thanks in advance

Regards

Chintan


Chintan Shah
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

Dear colleagues,

In case of dredging services provided by a company at a port, will service tax be applicable? If yes under which service? Business support service or Business auxiliary service or any other services?

Thx in advance

Regards

Chintan


p.e.rao
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

08 April 2010 at 18:50

payment of service tax

Sir, our company has awarded few contracts worth crores for excavation of earth. The rate awarded is inclusive of service tax @ 12.00% and education cess of 3% i.e. 12.36%. These contracts were awarded prior to Feb 2009 when this rate of service tax was applicable. In Feb 2009, the rate of service tax was reduced to 10.00%. The effective rate works out to 10.3%. In this regard please advice whether our company can reduce the effective service tax from 12.36% to 10.3% as the service tax is applicable post Feb 2009 work executed post Feb 2009. If not, please advice why not. Further, if the answer is negative, would it not amounting to making profits out of government taxes. Currently, no adjustment in the awarded rate is made. i.e. awarded rate is paid to contractors which includes 12.36% service tax. Thanks.


Abhijit Mohite
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

08 April 2010 at 17:01

Exemption to units located in SEZ

Sir,
In the topic of Service Tax, i am unable to interpret the exemption available for units located in SEZ. I am interpreting it in two ways, which interpretation is the correct one please guide me.

E.G. - Mr.X is a service provider of specified services. And he is providing services to a unit located in SEZ as well as to others. He charge normally Rs.10000/- for services provided.

Interpretation 1
Mr.X will charge Rs10000 + 10.3%(Service Tax) to SEZ.. He will collect the service tax from SEZ and pay it to Govt. And then SEZ will claim Refund of the Service Tax paid by Mr.X.

Interpretation 2
Mr.X will charge only Rs.10000/- from SEZ. And will consider this amount as inclusive of Service Tax and by reverse calculation calculate the Service Tax amount and pay it to Govt coz if the person liable to pay service tax is person other than unit of SEZ then that person ( in the present case Mr. X ) shall not be eligible to claim exemption for the specified services...In the second case SEZ is not required to pay anything for Service Tax.. And in first case SEZ is getting refund of Tax paid...But in the 2nd case service provider is at loss coz though he is not charging service tax separately he will have to pay the service tax out of gross amount collected from SEZ..In that case he will be tempted to charge higher amount from SEZ say Rs.11500/-. If that happens SEZ will have to pay more for the same services which will defeat the intent of Act of providing exemption to units of SEZ.

These are my 2 interpretations please guide me which interpretation is correct..


Chandru
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

08 April 2010 at 16:50

Non Registration of service Tax

Dear Sir/ madam,

MNC ltd is software servie providing company, it turnover is Rs. 43,75,356/- in FY -2009-10. but it did not get service tax registration Number and it did not collect Service tax from his client for FY-2009-10

pls advice me, what is service tax liabiltiy of that company wheather it need to pay service tax for FY-2009-10. if yes, How it will pay servie Tax, becaues it did collect S.Tax,

Thanks & regards

Chandru


Deepak Agrawal
This Query has 11 replies

This Query has 11 replies

08 April 2010 at 16:33

Service Tax payment liability

Hi

I have raised a service bill to customer and i have booked income.

So tell me, as per law, when i am liable to pay service tax liability to government. At the time of booking sales (income) or when i will receive amount from customer. Please send me link for the same, if any)


rajeev khulbe
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

08 April 2010 at 16:21

service tax rate

sir my service tax for the month of feb. 15900.(617495*2.575/100). sir is this rate is correct.and sir also tell me will education cess and sh cess(3%)added in servie tax amt.and sir if i want to deposit it in 6 march than sir how much int. added in my service tax. as par my knowledge 15900*13/100*1/365- 6 rupees. sir it is correct.othervise please sir tell me thanks in advance


Seema Karwa
This Query has 5 replies

This Query has 5 replies

08 April 2010 at 14:18

service tax on rent

A landlord has became an Assessee since rental income exceeded Rs.10 lacs in the 1st year. Rental has got reduced due to market recession and has become less than Rs.10 lacs (annual) in the second year. Is he still liable to claim service tax (from tenant) and pay to the exchequer?






CCI Pro



Answer Query

Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details