Srinivaas
30 December 2013 at 14:15

Vces covering letter

can anybody give covering letter format for VCES scheme and please tell me to whoam should i address the same


Jimi KR
30 December 2013 at 14:09

Vces its urgent

Our GTA has already paid service tax on 25%of the freight charges for the period 1.07.12 to 31.12.12.So whether we need to pay the service tax on the same under VCES ?


pradeep sahu
30 December 2013 at 13:03

Error of accounting code

if i have paid challan continuously in old code up to present date. therefore i also have return filed in 2nd half of 12-13 f.y. accordingly then after we have found challan error and i have seen that error after 90 days.
please help me as soon as possible


hitesh kukreja
30 December 2013 at 12:59

Service tax on freight

M/s XYZ Ltd being a mfg company paid freight charges on purchase which is included in purchase invoice to M/s ABC(from whome goods have been purchases)
M/s ABC paid freight charges to transporter.
Is M/s XYZ ltd eligible for cenvat credit of service tax paid on freight.



Anonymous
30 December 2013 at 12:20

Reverse charge applicability

Dear Friends,

My question is that whether private limited company providing manpower supply services to other companies can take the advantage of paying service tax at 3.09% instead of paying at full rate i.e. 12.36%. Simply whether the benefit extended by the ST department by its recent notification covers a private limited company?



Anonymous
30 December 2013 at 11:38

Service tax under reverse charge

My client, an individual, pays service tax on serivce of renting of immovable property & files the return accordingly.

During the month of Dec'13,such individual obtained the legal opinion from advoctes who required the individual to deposit service tax as receipt by giving the following line:

Please note Service Tax, EDU. Cess and SHE Cess liability as Service Recipient in terms of Clause I (A) (iv) of
Notification No.30/2012-ST dt. 20 June 2012.”

Please tell under which code service tax will be deposited & whether any changes would be required in service tax registeration if yes what is the changes and procedure.

Please tell if the bill amount is Rs. 10000/- how much will be service tax and what are the other formailities to be observed.


Gautham
30 December 2013 at 10:35

Point of taxation

In case of a registered service provider, if the service is provided and the invoice is raised within 30 days,is there a liability to pay the service tax if the amount due is outstanding and is not actually received by such provider??

Eg: Mr. A provides service to Mr. B on 24.12.2013 and raises invoice on 25.12.2013. Payment to the same is made only on 31.03.2013. When does the Service Tax Liability arise in case of Mr. A.


vaishal
30 December 2013 at 07:14

Reverse charge

Sir, if assessee is receiving. security service & service provider charge full service tax on bill then is there any liability of an assessee for payment of service tax under revrrse charge mechanism?


SWANAND AGASHE
29 December 2013 at 23:56

Vces

I have paid Rs. 5 lacs as service tax on 30.09.13. I am applying for vces on 30.12.2013. following are my queries.... 1. as per vces 50% amt shud be paid, can I claim that amt as paid under vces? 2. is it mandatory to apply for vces before 31.12... I mean can I pay amt before 31.12 and apply after 31.12? 3. if there is nothing payable... can we get immunity against non filing of nil st3 under vces? 4. we can't revise st3 after 90 days... in that case if we already filed st3 as nil and later on under vces paid stax dues... is there an immunity against this also kindly reply sir



Anonymous
29 December 2013 at 22:02

Service tax on legal opinion services

My client, an individual, pays service tax on serivce of renting of immovable property & files the return accordingly.

During the month of Dec'13,such individual obtained the legal opinion from advoctes who required the individual to deposit service tax as receipt by giving the following line:

Please note Service Tax, EDU. Cess and SHE Cess liability as Service Recipient in terms of Clause I (A) (iv) of
Notification No.30/2012-ST dt. 20 June 2012.”

Please tell under which code service tax will be deposited & whether any changes would be required in service tax registeration if yes what is the changes and procedure.

Please tell if the bill amount is Rs. 10000/- how much will be service tax and what are the other formailities to be observed.






CCI Pro



Answer Query

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details