Neha Mason
This Query has 7 replies

This Query has 7 replies

21 December 2013 at 12:41

Limited liability partnership

Hi friends,
Can anyone tell me whether the experience i.e, the credits of a chartered accountant will count while forming llp?????
Moreover can llp be entered on individual basis as between two CA's or between their associations and which one will be better???
Plz rply asap....



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

21 December 2013 at 12:35

Limited liability partnership

Hi friends,
Can anyone tell me whether the experience i.e, the credits of a chartered accountant will count while forming llp?????
Moreover can llp be entered on individual basis as between two CA's or between their associations and which one will be better???
Plz rply asap....



Anonymous
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

20 December 2013 at 18:29

Name change in partnership firm

i have changed my company name to DL exports and imports on 16th sep 2013.on 20.rs stamp paper, under sec 59 of Indian partnership act 1932. with same firm reg number. pan is allotted on same previous number. vat/cst cancelled due to nil business from march 2012. new vat/cst issued on new name.
govt bankers are denying to open current a/c
in bank, they are asking for firm registration certificate on new name. firm registrar people are saying that one firm certificate will be only issued not on new name. DGFT people also denying to modify the new name.
what i have to do now. all procedures done by consultant.


Ravi Ashara
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

20 December 2013 at 16:27

Esic applicability

hiii friends...

MY CLIENT HAS PROVIDED SERVICE FOR INSTALLATION AND MAINTENANCE....
HE HAS USED JUST 3 LABORS TO COMPLETE THE SERVICE...
HE HAS RAISED BILL OF RS.320000 PLUS SERCVICE TAX@12.36% I.E SAY 360000.

BUT.... CUSTEMER HAS DEDUCTED TDS@2% AND ESIC@6.5%
I UNDERSTOOD ABOUT TDS....
BUT WHY HE HAS DEDUCTED ESIC@6.5% ?
IT IS APPLICABLE ONLY LABORS USED ARE 10 OR MORE...
IN MY CASE IT IS NOT APPLICABLE.......
I M WAITING FOR SOMEBUDIED REPLY....


CA.S.KARTHIKEYAN
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

20 December 2013 at 16:05

Company incorporation

I had obtain the name approval on 23/10/2013 whether company should be get certificate of incorporation before 22/12/2013 (i,e sixty days from Name approval Letter) or The Company can just upload the Forms 1,32 & 18 before 22/12/2013 is en half or to get certificate of incorporation itself before 22/12/2013 and as per Section 67 (addendum) how many times a person is allowed to resubmit the forms.


Ritika
This Query has 3 replies

This Query has 3 replies

20 December 2013 at 14:49

Companies act 2013

i want to ask whether the amended companies act vl b applicable in ipcc 2014 attempt??


Saikrupa Nalkur
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

19 December 2013 at 19:36

Purchase of flat from an nri

Hi,Facts of the case:
Im an Indian citizen and want to buy a flat at Bangalore from an NRI - green card holder residing at U.S. He wants to register this property through a power of attorney to his mother. In this connection i want to know:
(i) do i have to take any permission or approval from RBI or under the FEMA Act 1999 for remmitting the purchase consideration to his account?
(ii) What procedure seller- NRI has to follow while executing the power of attorney

Please help me !



Anonymous
This Query has 1 replies

This Query has 1 replies

Can anyone explain me what is the difference between act, rules and regulations?

Thanks in Advance.


RAM LAL
This Query has 8 replies

This Query has 8 replies

19 December 2013 at 15:29

Trademark registration in jaipur

Dear Sir / Madam,

i want to register a trademark for a Plywood business with Shiva Plywood name.

Let me know the process to register the same.

Help me to register the same.


shubham
This Query has 2 replies

This Query has 2 replies

19 December 2013 at 14:05

Director as employee

According to 194J(1)(ba),TDS is deducted on remuneration of Director if same is not deducted with in the provisions of Section 192. Now my Question is,when a Director is regarded as a employee of the company?






CCI Pro



Answer Query

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details