when quorum is not present?


This query is : Resolved 

(Querist)
07 August 2009 when quorum is not present in d adjourned meeting within 1/2 hours,then as per provision all persons present will b counted for d purpose of quorum.

query- whether d proxies of person other than that of a body corporate or president or governor will b counted counted for d purpose of quorum?

Ankur Garg (Expert)
08 August 2009 No. You can not count proxies as quorum.

REASON:

If you go by the language of section 174(1) it says

5 members personally present in case of a public company and 2 members personally present in case of a private company shall be the quorum for the meeting.


Here the word personally present signifies actual member of the company and not proxy.

Revert if there is any doubt.

Best Regards

08 August 2009 Agrees with Ankur

Regards


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details