Tds & service tax rcm:software purchase(windows 10 license)


This query is : Resolved 

11 February 2016 Respected Sir,


Please clear my doubt.

My Company purchase a Software License (Windows 10) from Proprietary ship Supplier, In that bill Supplier charged 14.5% of Service tax as well as 5% of Vat on total amount?

Whether i need to deduct TDS on Above bill?IF yes What Section applicable?
Whether the above bill is comes under RCM?

Please clarify

Thanks

With Regards
B.Phani Rajkumar

11 February 2016 RCM not applicable

Yes VAT is applicable as in most states it is treated as good.in karnataka vat and service tax both applicable on purchase of software.(yes its akward to charge both vat and service tax but cant help)

NO TDS required to be deducted on purchase of packaged software
Reference:-Notification No. 21/2012 [F.No.142/10/2012-SO (TPL)] S.O. 1323(e), dated 13-6-2012


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details