TDS applicable or not on research and development service


This query is : Resolved 

Quick Summary
This discussion explores whether Tax Deducted at Source (TDS) applies to research and development (R&D) services. It questions which section of the Income Tax Act is relevant, specifically considering Section 194J for professional fees and Section 194C for technical services. The prevailing view suggests TDS at 10% under Section 194J is applicable.

10 April 2020 Is TDS applicable on R & D services,Under which section it will be applicable?

10 April 2020 TDS @ 10% U/s 194J . Covered under Professional Fees or Technical Services .

07 August 2020 Dear Sir,

We have contract for professional service.
We should deduct TDS under section 194C or 194J?


You need to be the querist or approved CAclub expert to take part in this query .
Click here to login now



Similar Resolved Queries


loading


Unanswered Queries



CCI Pro



Answer Query



Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details